Soustředění v Praze 2013

19.08.2013 09:26

Náš sbor SAšáci si vyjel na soustředění do Prahy, kde společně procházíme památkami v tomto městě, zpíváme a snažíme se upevňovat naše vztahy, aby znás byla ,,rodina".
Jsme ubytování na křesťanském internátu na Náměstí Míru. Na pokojích jsme rozděleni na holky a kluky a je to tu krásné.

1. den: Ráno budíček v 8:00 a šli jsme na snídani, kterou jsme si sami připravili. Potom jsme se šli podívat po Praze na botaniku a 5D kino. Večer jsme potom měli básnickou soutěž, kde se holky snažili o to, aby z daných slov udělaly básničku. Krásný den.

2. den: Opět jako pokaždé budíček, snídaně, ranní zkouška... Tento den byl pro nás asi nejnáročnější v tom, že jsme hodně dlouho chodili. Navštívili jsme Petřín, McDonald, Karlův most, Václavské, Staroměstské náměstí a viděli jsme mnoho šikovných lidí, kteří si snažili přividělat tím že např. malovali, tancovali, zpívali...Večer jsme pak měli modní přehlídku a kadeřnictví, které se povedlo. Byl to pěkný a povedený den.

3. den:  Opět jako pokaždé budíček, snídaně, ranní zkouška...Tento den byl zajímavý v tom že jsme se rozdělili na dvě skupiny. 1. sk. šla na horolezeckou stěnu a ta druhá sk. šla do planetária. Obojí bylo moc krásné. Když jsme si zašplhali po stěnách a nabyli vědomosti tak jsme nakonec všichni šli ještě jednou do planetária, kde nám promítali na ,,oblohu" dokumet o sondách. Večer bylo ještě jedno překvapení. Noční bojovka, která byla spíše noční prohlídkou po Praze. Krasný den jsme si opět užli.

4. den: Opět jako pokaždé budíček, snídaně, ranní zkouška...Ráno jsme vstávali o něco málo déle, neboť jsme měli tu bojovku. Myslím že každému to prospělo :-) Tento den byl spíše odpočinkový. Šli jsme se podívat do poslanecké sněmovny, kde jsme viděli spousty známích politů (Topolánek, Dinsbír, Pík...) a prohlídli jsme si, jak to vlastně vypadá ve sněmovně. Opět jsme se šli podívat na Karlův most, kde jsem si nechal udělat svojí karikaturu. Bylo to opravdu krásné. Potom jsme nakupovali ještě nějaké drobné suvenýry a šli domů a pomalu si začali balit. Večer potom bylo vyhodnocení celého pobytu, u kterého jsme všichni dostali diplomy a sladkosti.

5. den:  Ráno jsme vstávali o něco málo dříve, protože jsme si museli zbalit věci,uklidit pokoj, najíst se a opustit budovu. S kuframa a taškama jsme se pomalu vydali na Hlavní nádraží odkaď jsme jeli zpátky do Aše. Předtím jsme ale ještě byli na hřišti, abychom si odpočinuli. Dojeli jsme v pořádku, bylo nám fajn a moc se nám tento výlet všem líbil.

Moc Vám všem chci za tento pobyt poděkovat  a těším se až se zase uvidíme na zkoušce. :-) Všechny fotografie najdete ve FOTOGALERII!!